2017/12/14

My a LEGO - najlepšia stavebnica na svete


Pri dnešnom testovaní som sa vrátila do čias, kedy som bola malým dieťaťom.
So svojim bratom sme si z lega skladali požiarnickú stanicu, karavany s vybavením a veľa, veľa rôznych zaujímavých vecí. Cestovali sme po celom svete - po celej detskej izbe. Sú to nezabudnuteľné chvíle, ktoré sa už nebudú opakovať. Avšak na hru s legom mi ostali najkrajšie spomienky, ku ktorým sa môžem opäť vracať pri hre s mojimi deťmi. Je to úžasné, už vtedy bola kvalita lega na vysokej úrovni a v dnešnej dobe ich stále považujem za najkvalitnejšie stavebnice, ktoré kupujeme alebo dostávame pre naše deti. V lete, keď boli Benoví a Alexoví bratranci u babičky a dedka na prázdninách, ukázali Beníkovi krásu hry s legom. Ben ich s úžasom sledoval pri konštruovaní.

Lego má veľa produktov, druhov a sérií, ktoré sú ohraničené vekovými kategóriami a náročnosťou skladania. Pre naše malé detičky je vhodné LEGO DUPLO (už od 1½ +). Krásu LEGA DUPLA sme objavili, keď Beník dostal prvú stavebnicu k 2 narodeninám. Vtedy sme si povedali, že ju musíme rozšíriť o ďalšie a ďalšie produkty, aby bolo viac možností pri skladaní. Naša spokojnosť sa len prehlbuje a skladanie je veľká zábava pre celú rodinu.

Prečo je stavebnica LEGO DUPLO naj pre maličké deti?
Má 2x väčšie kocky ako klasické lego. Vďaka tomu dieťatko s ním lepšie manipuluje, dobre sa drží, spája a rozdeľuje. Je bezpečné - má zaoblené hrany, časti lega sú dostatočne veľké, aby ich dieťa neprehltlo.Je atraktívna farebnosťou, motívmi, rôznorodosťou, ktoré deti podnecuje k vlastnej hre.


Čo lego rozvíja?
Rozvíja jemnú motoriku, podporuje vlastnú fantáziu, tvorivosť, predstavivosť, nápaditosť pri konštruovaní a umožňuje vkladať do hry naše skúsenosti, prežité situácie z každodenného života. Dieťa má možnosť skladať podľa priložených návodov a tak získať nové skúsenosti a rozšíriť svoje zručnosti. Môže spoznávať a pomenovávať farby, veľkosti, tvary. Nezabúdajme aj na rozvíjanie slovnej zásoby počas hry. Potvrdilo sa nám to aj pri LEGU DUPLE - My town- Rodinný dom, v ktorom spoznávame miestnosti v dome, čo sa v nich robí a čo v nich nájdeme.

Ako vyzerá krabica a čo obsahuje?
Keď Ben uvidel krabicu, presne vedel, aké prekvapenie ho tam čaká. Všetky časti, ktoré sú znázornené na obrázkoch na krabici sú súčasťou balenia. Prvý krát, keď sme dostali LEGO DUPLO bolo pre mňa zaujímavosťou, že je na nej znázornená reálna veľkosť panáčika (1:1). Jednotlivé časti izieb boli pekne uložené v obaloch spolu s veľkým návodom. Najviac nás potešil 5 veľkých podložiek, ktoré využívame nielen na stavbu tohto rodinného domu.

Rozmer domčeka cca v cm (výška, dĺžka, šírka).
https://simatula.blogspot.sk/2017/12/my-lego-najlepsia-stavebnica-na-svete.html

Čo obsahujú jednotlivé miestnosti? 
https://simatula.blogspot.sk/2017/12/my-lego-najlepsia-stavebnica-na-svete.htmlKuchyňa obsahuje: skriňu, varnú dosku s umývadlom, otvárajúcu rúru na pečenie, hrniec, bagety, 3x modré kocky a otváracie dvere.
Kúpeľňa obsahuje: 2x skriňu, umývadlo, wc s vyklápajúcou doskou, otvárajúcu skriňu so zrkadlom a zubnými kefkami, toaletný papier, kefa na vlasy, 3x modré kocky.
Detská izba a spálňa obsahuje: 3x postele, skriňu, budík, macka, 6x žlté kocky, otváracie dvere a 2x okná.
Terasa obsahuje: 4x kvietky, 3x stoličky, ktoré sa dajú zacvaknúť rovno ale aj zo šikma, stôl, tanier, nádobu na vodu, kanvicu.
Postavičky: ocko, mama a dieťa .
Domček ešte obsahuje: jedno autíčko a 5 podložiek.

Niektoré z vymenovaných vecí sú len zakreslená na kockách (napr. toaletný papier, macko, budík....).

Hru s legom sme obohatili o veľkú podložku na skladanie (38cm x 38cm), ktorá je dobrým pomocníkom. Zhotovujeme si na nej domčeky, garáže. Slúži nám aj na odkladanie a prichytávanie zhotovených vecí.

O LEGU DUPLE sa môžete viac dozvedieť na ich stránke lego.com, facebooku, instagrame alebo získať nové a kreatívne nápady pre hru s legom na pinterest od spokojných detí a ich rodičov.

Pre Bena je lego veľmi obľúbené. Vidieť to aj vtedy, keď ideme do obchodu a on si praje aby sme mu kúpili lego duplo. To sa stáva často. Je to skutočne vynikajúci darček, pretože podporuje spoločnú hru rodičov a detí pričom obe strany majú z hry veľkú radosť.

Pochváľte sa rodičia. Čo radi skladajú z LEGA Vaše detičky?
U Nás doma sú IN hasiči a garáže pre autíčka, domčeky.

Prajeme Vám tvorivé skladanie počas sviatkov a relax pri objavovaní nových a nových možností s LEGOM.

Vaša
https://simatula.blogspot.sk

0 komentáre:

Zverejnenie komentára