2017/07/11

Hľadáme odrážadlo a našli sme víťaza!

Výber druhého odrážadla a ktoré zvíťazilo? 
A máme doma ďalšie vozidlo a zábava pokračuje na plné obrátky.

Ale pekne poporiadku. Už pred letom som začala spomínať, že by sme mali Benovi zadovážiť odrážadlo. Manžel o tom nechcel ani počuť. ,,Veď má toho dosť!“ Áno, mal pravdu NICKO 2v1, s ktorým sme začínali, keď mal Ben zhruba 1,5 roka (viac info o NICKO2v1) v trojkolesovom prevedení. Po pol roku zistil, že dvojkolesové odrážadlo je zaujímavejšie. Od vtedy prešlo veľa mesiacov a Benovi sa už začalo zle odrážať, strácal stabilitu, pretože mu bolo priveľmi maličké. No za to si ho zvládal sám nosiť, zdvíhať, pokladať. Ďalšie vozidlo bolo opravená manželova trojkolesová motorka z jeho detstva, ktorú si veľmi obľúbil ale stabilitu si na nej nezlepšuje. Pretože je trojkolesová! Potom sme dostali ďalšiu plastovú – vyvýšenú motorčeku od babi a dedi. Ale stále to nebolo ono. Nemal odrážadlo, ktoré by mu pomáhalo zlepšovať jeho koordináciu pohybov a zručnosť v udržaní rovnováhy. Vďaka čomu by neskôr mohol plynule prejsť na bicykel bez pomocných koliesok. V jeden deň som manželovi posielala inzeráty o predaji odrážadiel. Natoľko ho to nakoplo, že sa išiel pozrieť k svojmu kamarátovi do obchodu, či by náhodou niečo nemal pre Bena. Náhodou tam natrafil ma maličký 12´ bicykel (to sú tie najmenšie) a hneď k nemu kúpil aj prilbu. Bez prilby ani na krok! Ale keď prišiel s bicyklom domov zistili sme, že mu je ešte priveľký. Za pár dní nám sused ponúkol po jeho vyrastených synoch maličký bicykel, ktorému ihneď manžel odmontoval pedále (aj tak sa dá spraviť detské odrážadlo). Síce, už dočiahol na zem ale len špičkami. To sme hneď zavrhli, pretože by to pre Bena nebolo dobré zo zdravotného hľadiska dobré. Nakoniec prišlo na moje škemranie. Len tak zo zvedavosti sme išli do športovej predajne v meste a zistili sme, že väčšina odrážadiel je vysoká, ťažká, alebo sú nebezpečné (vyčnievajúce kovové časti na riadidlách, vytŕčajúce matice). No, skrátka nie podľa nášho gusta - stále nevyhovujúce. Na internete je fajn si povyberať z množstva krásnych odrážadiel, ale keď sme konkrétny model videli naživo, povedali sme si, že ani náhodou.

Na internete nájdete veľa informácií aké odrážadlá sú a aké vybrať. Len sa treba vedieť rozhodnúť aké chcete pre svoje dieťa. V nasledujúcich riadkoch sa dočítate podľa akých kritérií sme vyberali my?

Náš Beník je maličký (teda v tom období, čo som pátrala po odrážadle, bol maličký) a teda výber odrážadiel sa zúžil na úplný minimum. Prvým dôležitým kritériom bolo aby mu bolo výškovo dobré.

Ø  Minimálna výška sedadla 31 cm.

Ø Aby vydržalo čo najdlhšie a nekupovali sme ďalšie väčšie odrážadlo.

NICKO 2v1 bolo ľahučké, ktoré si i Ben dokázal sám odniesť. To sa mi páčilo a povedala som si, že také, ktoré zvládne zodvihnúť sám je pre neho najlepšie. Budem ho musieť nosiť aj ja, keď sa už nebude chcieť odrážať a vtedy tiež uvítam, čo najnižšiu hmotnosť.

Ø  Maximálna váha odrážadla 4kg - ľahká konštrukcia.

Ø  Nafukovacie kolesá.

Ø  Bezpečné riadidlá (aby sa nedali točiť 360˚, žiadne skrutky, výčnelky).

 

https://simatula.blogspot.sk/2017/07/hladame-odrazadlo-nasli-sme-vitaza.htmlTieto body boli najdôležitejšie pri našom výbere. ,,To je ono!“ Privysoká cena nás však odrádzala. Neuveríte, ale deň na to sme sa išli po ulici prejsť a z dvora vybehol Beníkov kamarát s „našim“ výherným odrážadlom. ,,Marian oni majú FIRST BIKE!“ Kamarátka nás poinformovala, my sme si ho popozerali a Beník nám z neho nechcel zliezť. To ste mali vidieť. I keď bolo sedadlo nízko Ben trocha našľapoval na špičky, čo sa mi nepáčilo. Ale je tu veľká super výhoda, že sa dá k nemu dokúpiť LowKit ™ znižovací adaptér. Tento adaptér LowKit ™ zníži odrážadlo, až o neuveriteľné 4cm. Čo nás len presvedčilo a uistilo, že toto je to práve.


Ako sa hovorí, že je ,,lepšie raz vidieť, ako 100x počuť“ (v našom prípade čítať články na internete). Sme si uvedomili, že áno ideme do toho! I keď cena je privysoká, ale stojí to za to!

https://simatula.blogspot.sk/2017/07/hladame-odrazadlo-nasli-sme-vitaza.html

PS: v stredu ráno je naplánovaný článok Hľadáme odrážadlo a našli sme víťaza! Je to FIRST BIKE. Viac sa môžete dočítať o Beníkovom odrážadle FIRST BIKE aké sú jeho parametre a ako sme s ním spokojní.

Krásny deň Vaša

https://simatula.blogspot.sk/

0 komentáre:

Zverejnenie komentára